Asbestipurku, Hyvinkää
57 minuuttia sitten
Asbestipurku, Hyvinkää
57 minuuttia sitten
Valorakennus oy, Mikkeli
1 tunti sitten
Uusi sopimus luotu, Salo
2 tuntia sitten
Kylpyhuoneen suihkunurkkauksen (3-5m) si..., Turku
1 tunti sitten
Parkettimies Oy, Kerava
3 tuntia sitten
Kylpyhuoneen oven vaihtaminen ja asunnon..., Helsinki
3 tuntia sitten
Tässä artikkelissa kerromme huopakaton asennuksen hinnoista, ja kuinka löytää tekijä katon asennukseen.
Parhaan arvion oman kattoremonttisi hinnalle saat jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan!
Huopakatto on suosittu kattomateriaali, joka tarjoaa monia etuja niin kestävyyden kuin ulkonäönkin suhteen. Huopakatot ovat edullisia, kestäviä, tyylikkäitä ja helposti huollettavia.
Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.
Kestävyys on yksi huopakaton merkittävimmistä eduista. Laadukkaasti asennettu ja huollettu huopakatto voi kestää vuosikymmeniä, mikä tekee siitä taloudellisen valinnan. Tämä säästää merkittävästi korjaus- ja uusimiskustannuksissa pitkällä aikavälillä.
Huopakatot ovat myös helppoja huoltaa. Satunnaiset tarkastukset ja pienet korjaukset voivat pidentää katon käyttöikää entisestään. Säännöllinen huolto varmistaa, että mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa ja korjataan ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vaurioita.
Kurkkaa tästä esimerkkihintoja huopakaton asennuksista, kaikki hintaesimerkit ovat oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita töitä.
Huopakattorullat maksavat n. 6-8 € / m2 ja palahuopakatto palojen muodosta ja erikoisuudesta riippuen n. 7-11 € / m2. Merkittävää hintaeroa ei ole valitsetko huopakattosi rakennattavan rullista vai paloista. Yleisesti suositumpi ratkaisu omakotitaloissa on palahuopakatto, sen tietyllä tapaa nätimmän ulkonäön takia.
Kannattaa keskustella valitsemasi urakoitsijan kanssa siitä mikä on paras vaihtoehto omalle katollesi, rautakaupan myyjä ei näe taloasi eikä tule asentamaan kattoasi.
Huopakattojen juuret ovat syvässä suomalaisessa rakennusperinteessä. 1800-luvun alussa Suomessa rakennettiin paperikattoja, joita voidaan kutsua huopakattojen edeltäjiksi; nämä katot tehtiin lumppuhuovasta, tervasta, hiekasta ja tiilijauhosta. Kattohuovasta tuli viimeistään 1950-luvulla koko Suomessa yleisesti käytetty kattomateriaali vaikka sitä tuotettiin teollisesti Suomessa jo 1800-luvun lopulta asti.
Miten löydät parhaan huopakaton asentajan? Rahaa säästääksesi kannattaa valita luotettava tekijä. Parhaan tekijän löydät kilpailuttamalla huopakattoremonttisi ja vertailemalla urakoitsijoiden referenssejä ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluja. Kaiken tämän voit tehdä Urakkamaailmassa helposti, nopeasti ja ilmaiseksi.
Urakkamaailma tarkistaa kaikkien urakoitsijajäseniensä rekisteritiedot jo kirjautuessa, varmistaakseen urakoitsijoiden tason. Esimerkiksi jokaisella urakoitsijalla täytyy olla ennakkoperintärekisteri sekä arvonlisäverovelvollisuus kunnossa, jotta voit saada huopakattoremontistasi kotitalousvähennystä.
Muista, että kattoremonttia ei kannata lähteä suorittamaan itse, ellei siihen ole tarvittavaa osaamista ja kokemusta.
Yksinkertaisen huopakaton asennus aloitetaan naulaamalla räystäspelti kiinni huopanauloilla ja ruuvaamalla tämän jälkeen otsalautojen takapuolelle kolmiorimat. Ennen huovan asentamista räystäspellille ja kolmiorimaan puristetaan joko kattokittiä tai sivellään kumibitumiliimaa.
Liimausaineen levittämisen jälkeen huopa asetetaan pellin ja riman päälle ja painetaan tiukasti kiinni. Liimauksen jälkeen huopakaistaleet naulataan vielä uudelleen limitysten kohdalta. Huopakaistaleet asennetaan lomittain n. 10 senttiä toistensa päälle.
Huopatyypeissä voi olla eroja. Jos lähdet siis suorittamaan asennustyötä itse, muista seurata valmistajan ohjeita.
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.