Uusi kohde!

Asbestikartoitus: keittiön välitila, sei..., Espoo

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

HQ-Fix Oy, Raisio

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Huoneen pistorasioiden vaihto maadoittam..., Pirkkala

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Valorakennus oy, Mikkeli

6 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sisäoven asennus, Turku

3 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Ilmanvaihtokanavien eristys - Katso neuvot ja hintaesimerkit!

Tässä artikkelissa vastaamme yleisimpiin kysymyksiin ilmanvaihtokanavien eristämiseen liittyen.


Sisäilman laadulla on iso vaikutus asumismukavuuteen sekä asukkaiden terveyteen. Ilmanvaihtokanavien toimivuus pitää huolen hyvästä sisäilmasta, sekä parantaa kodin energiatehokkuutta.

Milloin ilmanvaihtokanavat tulee eristää?

Ilmanvaihtokanavat tulee eristää aina, myös silloin kun ne jäävät esimerkiksi puhallusvillan sisään.

Ilmanvaihtokanavien lämmöneristyksen tarkoituksena on pitää huoli siitä, että ilmanvaihtokanavien sisällä kulkeva ilma ei pääse turhaan jäähtymään tai lämpiämään eikä putkiin synny kondensoitumista. Oikein eristetty ilmanvaihtojärjestelmä vähentää rakennuksen energiankulutusta ja auttaa näin säästämään.

Aloita onnistunut ilmanvaihtokanavien eristys

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Eristykset tulee aina suunnitella kohteen ominaisuuksien ja tarpeiden puitteissa. Lämmöneristetuotteen ja sen paksuuden valinnasta huolehtii erityissuunnittelija.

Mitä ilmanvaihtokanavien eristäminen maksaa?

Ilmanvaihtokanavien eristämisen hintaan vaikuttaa muun muassa eristettävien putkien määrä, kohteen koko sekä käytettävät materiaalit.

Alta löydät Urakkamaailman kautta toteutuneita ilmanvaihtokanavien eristykseen liittyviä urakoita. Kaikki hintaesimerkit ovat oikeita, käyttäjiemme tilaamia urakoita.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Mitä eristysmateriaaleja ilmanvaihtokanaviin käytetään?

Ilmanvaihtokanavien eristykseen voidaan käyttää useita eri eristysmateriaaleja, kuten polyuretaania, lasi- tai kivivillaa, polyesterikuitumateriaalia tai solukumia.

Palosuojaukseen tarkoitetut eristemateriaalit estävät tulen leviämisen ilmanvaihtokanavien kautta ja toimivat tehokkaasti myös lämpö- ja kondenssieristyksenä. Turvallisin vaihtoehto onkin valita paloturvallisuutta edistävä palosuojaus. Isoissa rakennuksissa kiinteistö jaetaan lisäksi myös erillisiin palo-osastoihin, joissa palorakenteet estävät palon leviämistä.

Materiaalin valinta tulee aina miettiä kohdekohtaisesti ja niin, että se palvelee käyttötarkoitusta. Eristämisessä tulee aina konsultoida ammattilaista.

Mitä huonoista tai puuttuvista ilmanvaihtojärjestelmän eristyksistä seuraa?

Pahimmillaan huonot tai puuttuvat eristeet johtavat sisäilma- sekä kosteus ja homeongelmiin. Kondenssivuodot voivat pahimmillaan kehittyä piilossa jopa vuosikymmeniä ja ne havaitaan vasta kun asukkaat alkavat oireilla huonon sisäilman vuoksi.

ilmanvaihtoputken eristys

Puutteelliset eristykset tulisi aina korjata ja lisätä eristystä tarvittaessa. Ennen eristyksen lisäämistä on tärkeää, että kastuneet eristeet poistetaan ennen uusien asentamista. Yläpohjan ilmanvaihtokanavien eristäminen onnistuu kätevästi yläpohjan lisäeristämisen yhteydessä.

Jos eristeitä ei ole rakennusvaiheessa asennettu tai eristeet ovat liian niukkoja, pyydä apuun ammattilainen, joka osaa arvioida tilanteen ja tehdä tarvittavat korjaukset. Ilmanvaihdon eristäminen ei ole asia, josta kannattaa tinkiä, sillä on nimittäin suora vaikutus asujien terveyteen.

Kilpailuta remonttisi

Pyydä tarjouksia

Kilpailuttamalla varmistat parhaan hinnan ja tekijän remontillesi.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi