Uusi kohde!

Yläpohjan lisäeristys, Hyvinkää

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

URAKKAFIKSU OY, Espoo

11 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Keittiöremontti, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kruunuremontti Oy, Espoo

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Suihkunurkan seinien laattasaumojen uusi..., Helsinki

4 tuntia sitten

×
Päivitetty 11.07.2024

Kesäkeittiön rakentaminen - Katso hinta ja vinkit

Kesäkeittiö on oiva paikka nauttia ulkoilmasta ruoanlaiton yhteydessä ja on varsinkin innokkaan kotikokin unelma.

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan kesäkeittiön rakentamiseen ja hintoihin.


Kesäkeittiön rakentaminen

Kesäkeittiöt ovat lähivuosina kasvattaneet suosiotaan ja yhä useampi haluaa saada omasta pihastaan irti mahdollisimman paljon. Kesäkeittiön rakentaminen lähtee aina suunnittelusta, mieti tarkkaan millaisen keittiön haluat toteuttaa. Katetun? Avoimen? Tuleeko keittiöön vesipiste vai kannetaanko vesi muualta? Halutaanko keittiöön ohjata sähköjä tai asentaa valaistusta?

Aloita onnistunut kesäkeittiön rakentaminen

Pyydä tarjouksia alueesi ammattilaisilta

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin tai rakennusprojektiin.

Pienen ja yksinkertaisen keittiötilan rakentaminen voi onnistua omin voimin, mutta vaativampaan urakkaan on hyvä ottaa ammattilainen avuksi. Jos rakennusurakan yhteydessä tarvitsee tehdä luvanvaraisia töitä, määrää jo lakikin että sellaiset työvaiheet suoritetaan alan ammattilaisen toimesta.

Mitä maksaa kesäkeittiön rakentaminen?

Kesäkeittiön rakentamisen hinta vaihtelee kesäkeittiön koon, toiminnallisuuksien, valittujen materiaalien ja perustustöiden laajuuden mukaan. Keskimäärin kesäkeittiön rakentaminen maksaa noin 1 500 - 9 000 €.

Alta löydät hintaesimerkkejä kesäkeittiön rakentamisesta.

Yksinkertaisimmillaan kesäkeittiö voi olla pieni puusaareke, josta löytyy simppelit ruoanlaittomahdollisuudet. Hinnaltaan kalliimpi kesäkeittiö puolestaan on pinta-alaltaan suurempi ja siihen voi kuulua myös kate, lasitus, terassi, ruokailuryhmä sekä suurempi grilli.

Kesäkeittiön mitoitus

Huolellinen suunnittelu on onnistuneen projektin lähtökohta. Kesäkeittiössä tärkeää on, että tila ei jää turhan ahtaaksi. Suunnittelu kannattaa siis tehdä käytännöllisyys edellä. Tee tarkat mittaukset ja jos olet epävarma, ota avuksi suunnittelija, joka osaa hahmottaa tilaa paremmin sekä ehdottaa toimivia tilaratkaisuja.

Vaikka pihallasi ei olisi runsaasti tilaa, ei haavetta kesäkeittiöstä kannata silti haudata, hyvällä suunnittelulla kompaktikin pihakeittiö voi olla toimiva kokonaisuus.

Kesäkeittiön materiaalivalinnat

Harkitse tarkkaan millaisia materiaaleja haluat kesäkeittiön rakentamisessa käyttää. Vaikka kesäkeittiö olisikin katettu, on se silti avoin tila, joka joutuu elinkaarensa aikana useiden erilaisten sääolosuhteiden armoille. Esimerkiksi luonnonkivet, tiili sekä puu ovat toimivia materiaalivaihtoehtoja.

Kesäkeittiön käytön maksimoimiseksi tila on hyvä kattaa. Näin ruokaa voidaan laittaa myös esimerkiksi sadesään sattuessa. Katteeksi sopii esimerkiksi läpikuultava valokate, joka päästää tilaan runsaasti luonnonvaloa. Moni päätyy kuitenkin jättämään kesäkeittiön avoimeksi, jotta tila on ilmavampi eikä tarvitse isompia rakennelmia ympärilleen.

kesäkeittiö

Kierrätysmateriaalien käyttö on valinta, josta ympäristö kiittää

Yksi oiva ja ympäristöystävällinen tapa rakentaa kesäkeittiö on käyttää erilaisia kierrätysmateriaaleja. Keittiössä vanhat materiaalit saavat uuden elämän. Lojuuko nurkissa vaikkapa edellisestä remontista jääneitä lankkuja, hirsiä tai muita ylimääräisiä materiaaleja? Mieti voisiko näitä hyödyntää kesäkeittiön rakentamisessa.

Kilpailuta remonttisi

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kiinnitä huomiota kesäkeittiön yksityiskohtiin

Kesäkeittiön yleisilmeeseen vaikuttaa valittujen materiaalien lisäksi erilaiset yksityiskohdat, kuten kasvit, valaistus ja värivalinnat. Onnistunut pihakeittiö sulautuu hyvin ympäristöönsä ja on persoonallinen. Harkitse keittiön yhteyteen myös pientä yrttipuutarhaa tai kasvimaata, joiden satoa voit käyttää ruoanlaiton raaka-aineina.

Yhdistä kesäkeittiö olemassa olevaan terassiin tai luo uusi kokonaisuus

pihakeittiön rakentaminen

Jos tilaa on riittävästi, kesäkeittiö on helppo lisätä jo olemassa olevan terassin yhteyteen. Näin saadaan laajempi oleskelu- ja ruokailutila. Jos tilaa on kuitenkin niukasti tai ruoanlaitosta syntyvät mahdolliset käryt ja tuoksut halutaan pitää etäällä, kannattaa pihakeittiö tehdä omaksi saarekkeekseen.

Katettu kesäkeittiö on varma valinta

Katettu kesäkeittiö mahdollistaa kokkailun huonommallakin säällä. Moni valitsee katteeksi läpinäkyvän tai osittain valoa läpi päästävän valokatteen. Näin tilassa voidaan nauttia auringonvalosta, mutta saadaan myös tarvittava suoja. Muita vaihtoehtoja katosmateriaaliksi ovat esimerkiksi puu- tai peltikate.

Katettu kesäkeittiö toimii kesäsesonkin ulkopuolella monesti myös kätevänä varastona esimerkiksi ulkokalusteille.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia alueesi ammattilaisilta

Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa aina Urakkamaailman remonttiturva.

Kesäkeittiö ideoita

Moni uskaltaa irrotella kesäkeittiön sisustuksessa hieman sisätiloja enemmän. Ole siis rohkea, käytä värejä ja erilaisia materiaaleja luodaksesi persoonallinen kokonaisuus.

Hae inspiraatiota rakennusprojektiin vaikkapa seuraavista ideoista:

  • Kierrätysmateriaalit - Löytyisikö pihapiiristäsi tai vaikkapa mökiltä vanhoja ikkunoita, huonokuntoinen vene tai muuta käyttökelpoista rakennusmateriaalia, joilla saat luotua uniikkia ilmettä kesäkeittiöösi?
  • Huonekalut - Etsi keittiöön sopivia huonekaluja kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista, huonekalujen ei tarvitse kaikkien olla samaa sarjaa vaan voit yhdistellä eri tyylejä!
  • Valaistus - Jos et halua vetää kesäkeittiöön sähköjä, hyödynnä vaikkapa paristoilla tai pienillä aurinkopaneeleilla varustettuja ulkovaloja. Lisää tunnelmaa saat asentamalla valoihin erivärisiä paperivarjostimia.
  • Pintamateriaalit- Huomioi sääolosuhteet ja harkitse tasojen materiaaliksi esimerkiksi betonia tai laattoja (voit kerätä tätä varten erilaisia käytettyjä laattoja ja luoda näin näyttävän kokonaisuuden)
  • Kasvihuone kesäkeittiön yhteyteen - Miksi et rakentaisi keittiön yhteyteen pientä kasvihuonetta missä kasvatat hyötykasveja ja -yrttejä ruoanlaiton tueksi?
  • Valmis katos - Jos et halua rakentaa katosta alusta asti itse, on markkinoilla saatavilla runsaasti erilaisia valmiskatoksia jotka voit helposti muokata omaan pihaasi sopivaksi esimerkiksi maalaamalla ja lisäämällä pieniä uniikkeja yksityiskohtia.

Kesäkeittiön rakentajan muistilista:

  • Huolellinen suunnittelu takaa onnistuneen lopputuloksen
  • Tarkista kuntasi rakennusviranomaisilta tarvitsetko rakentamiseen rakennusluvan
  • Harkitse kierrätysmateriaalien käyttöä
  • Suosi käytännöllisiä ja tilaa säästäviä ratkaisuja
  • Huolehdi että kesäkeittiön yhteydestä tai läheisyydestä löytyy helposti vesipiste
  • Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi palkkaa avuksi rakentaminen ammattilainen

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi