Asbestipurku, Hyvinkää
1 tunti sitten
Asbestipurku, Hyvinkää
1 tunti sitten
Valorakennus oy, Mikkeli
2 tuntia sitten
Uusi sopimus luotu, Turku
1 tunti sitten
Kylpyhuoneen suihkunurkkauksen (3-5m) si..., Turku
2 tuntia sitten
Parkettimies Oy, Kerava
4 tuntia sitten
Kylpyhuoneen oven vaihtaminen ja asunnon..., Helsinki
3 tuntia sitten
Onko kotisi kovin pimeä tai kenties jopa liian valoisa? Kaipaatko inspiraatiota uusille valaistusratkaisuille?
Tässä artikkelissa käymme läpi valon merkitystä kodin tunnelmaan sekä listaamme hintaesimerkkejä jo toteutuneista lamppujen asennuksiin liittyvistä urakoista.
Alla näet esimerkkejä Urakkamaailman kautta, eri puolella Suomea toteutuneista töistä. Esimerkiksi kerrostaloasunnon polttimon vaihto hoitui 38 eurolla ja omakotitaloon tehty laajempi ulkovalojen asennus 159 eurolla.
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido työn tilaamiseen.
Osaatko arvata, montako lamppua suomalaisesta kodista keskimäärin löytyy? Vastauksen löydät artikkelin lopusta!
Kodin tunnelmallisuutta voidaan lisätä muokkaamalla talon valaistusratkaisuja. Varsinkin täällä pohjoisilla leveysasteilla, jossa valon määrä vaihtelee suuresti vuodenaikojen mukaan, on tärkeää suunnitella tarkkaan, kuinka ja millaisia lamppuja kotiin asennetaan.
Himmentävä valaistus luo tunnelmaa
Lämpimän sävyiset lamput auttavat luomaan rauhoittavaa tunnelmaa vaikkapa takka- tai olohuoneeseen. Keittiöön, työhuoneeseen tai muuhun kirkkaampaa valaistusta vaativaan tilaan taas kannattaa valita korkeammalla lumen-arvolla varusteltu lamppu. Himmentimillä voit säätää valaistusta eri tilanteisiin sopivaksi, huomioithan että silloin tarvitaan varta vasten himmennysvalaisimiin suunniteltu lamppu.
Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.
Kodin eri pinnat näyttäytyvät erilaisina eri valaistuksessa. Myös tämä on syytä huomioida lampun valinnassa sekä kodin suunnittelussa. Erityisesti jos kodin värimaailma on laaja ja koostuu useista eri sävyistä on valaistus avainasemassa. Muun muassa vihreä ja sininen näyttäytyvät monesti täysin eriltä eri valossa.
Lampputyyppi
Markkinoilta löytyy monenlaisia lampputyyppejä, joihin on hyvä tutustua ennen asennusta. Yleisvalaistuksessa useimmin käytettyjä lamppuja ovat LED-lamput sekä energiansäästölamput. Jos olet asentamassa kohdevalaistusta muista ottaa tämä huomioon, sillä tällöin tarvitaan tarkoitukseen soveltuva LED-kohdelamppu. Näiden lisäksi myös esimerkiksi ulkokäyttöön, saunatiloihin sekä himmennysvalaisimiin on olemassa omat mallinsa.
Koko
Lampun koolla sekä kirkkaudella voidaan leikitellä kodin eri tiloissa. Jos kodistasi löytyy vaikkapa kruununmallinen valaisin, ovat kynttilälamput siihen usein sopivin valinta. Tällä hetkellä kookkaat, tummennetut lamput ovat suosittuja sisustuselementtejä, joita käytetään usein myös ilman erillistä varjostinta.
Urakkamaailman kautta sidotuissa sopimuksissa on voimassa Urakkamaailman remonttiturva.
Lampun kanta
Muista tarkistaa valitsemasi lampun kanta ennen ostopäätöstä. Yleisimmät käytössä olevat kannat ovat E14 (pieni) ja E27 (suuri). Markkinoilta löytyy kuitenkin myös paljon muita vaihtoehtoja kuten G9-verkkovirtahalogeenikanta tai G23-pistokantaloistelamppu.
Vinkki! Ota kuva lampunpitimestä ennen lamppuostoksille lähtöä, jotta muistat valita oikeanlaisen kannan.
Suomessa on arviolta n. 23,5 lamppua per kotitalous, loisteputkivaloja sen sijaan löytyy n. 2,6 kpl per kotitalous. Lampun asennus on parasta jättää ammattilaisen hoidettavaksi, Urakkamaailma auttaa sinua löytämään osaavan tekijän sopivalla hinnalla.
Joskus alkuperäiset valaisimen paikat eivät toimi yhteen sisustuksen kanssa tai eivät ole muuten käytännöllisiä. Voi ärsyttää, jos valaisin ei esimerkiksi asetu ruokailupöydän keskelle.
Helpoin ratkaisu siirtää kattovalaisinta lienee erillisen koukun asentaminen, johon kattovalo voidaan ohjata. Toinen vaihtoehto on siirtää itse pistokkeen paikkaa. Tätä varten tarvitset sähköalan ammattilaisen, jolta työ hoituu käden käänteessä.
Vanhoissa taloissa on aina syytä kiinnittää huomiota talon sähköasennuksiin. Vanhat asennukset voi olla syytä uusia turvallisuussyistä. Jos et ole varma koska talosi sähköasennukset on uusittu tai tarkastettu, ota yhteyttä sähköalan ammattilaiseen.