Yläpohjan lisäeristys, Hyvinkää
3 tuntia sitten
Yläpohjan lisäeristys, Hyvinkää
3 tuntia sitten
URAKKAFIKSU OY, Espoo
11 tuntia sitten
Uusi sopimus luotu, Oulu
1 tunti sitten
Keittiöremontti, Helsinki
3 tuntia sitten
Kruunuremontti Oy, Espoo
13 tuntia sitten
Suihkunurkan seinien laattasaumojen uusi..., Helsinki
4 tuntia sitten
Vanhan tuulettimen korvaus uudella maksaa yleensä noin 100 - 250 euroa. Läpivientien ja sähkövetojen tarve nostaa hintaa muutamilla sadoilla euroilla.
Liestituulettimen asennuksen hintahaitari voi kuitenkin olla iso, sillä hintaan vaikuttavat muun muassa liesituulettimen tyyppi sekä mahdolliset sähkö- ja muutostyöt
Liesituulettimen asennuksen hintaan vaikuttaa liesituuletin tyyppi ja asennuksen vaikeus. Saareketuulettimen asennus saattaa olla monessa tapauksessa hieman mutkikkaampaa kuin esimerkiksi vanhan yläkaappiin asennetun tuulettimen vaihtaminen.
Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.
Alla muutama oikea Urakkamaailman kautta kilpailutettu liesituulettimen asenntyö hintoineen.
Liesituuletin on yksi keittiön tärkeimmistä varusteista, sillä se vaikuttaa koko kodin sisäilman laatuun. Hyvän ilmanvaihdon perusperiaate on, että raikas korvausilma tulee sisään oleskelutilojen kautta ja sisäilma poistuu esimerkiksi keittiöstä ja kylpyhuoneesta, joissa ilmaan pääsee epäpuhtauksia ja kosteutta.
Kun ilma kulkee puhtaammista tiloista epäpuhtaampiin, esimerkiksi ruuanlaiton käryt eivät pääse leviämään muihin huoneisiin. Avokeittiössä hyvän ilmanvaihdon järjestäminen vaikuttaa vielä erilliskeittiötä enemmän asumismukavuuteen.
Tavanomaisessa keittiössä hyvä ilmanlaatu edellyttää liesituuletinta. Uutta liesituuletinta hankkiessa ensimmäinen ja tärkein päätös koskee sen toimintaperiaatetta. Liesituulettimia on kahdenlaisia: ilmaa imeviä ja kierrättäviä. Imevä liesituuletin on liitetty ilmanvaihtokanavaan, jonka kautta sisäilmaa poistuu ulos.
Ilmaa kierrättävä, aktiivihiilisuodattimella varustettu liesituuletin palauttaa puhdistamansa ilman takaisin huonetilaan. Imevät liesituulettimet ovat tehokkaampia ja poistavat käryjen lisäksi keittiössä syntyvää kosteutta, toisin kuin ilmaa kierrättävät tuulettimet.
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.
Imevä liesituuletin on yleensä ensisijainen vaihtoehto, mikäli sellaisen saa keittiöönsä asennettua. Aina sopivaa hormia ei kuitenkaan ole tarjolla eikä teetettävissä. Esimerkiksi kerrostaloissa liesituulettimen liittäminen keskusilmanvaihtojärjestelmään on kielletty.
Onneksi nykyisistä aktiivihiilisuodattimin varustetuista tuulettimista löytyy päteviä vaihtoehtoja huoneilman puhdistamiseen ruuanlaiton käryistä ja muista epäpuhtauksista. Asunto-osakeyhtiöissä liesituulettimet lasketaan osaksi taloyhtiön hallintaan kuuluvaa ilmanvaihtojärjestelmää. Liesituulettimia koskevat vaatimukset kannattaa tarkistaa isännöitsijältä ennen hankintojen tekoa.
Imevä liesituuletin voi toimia joko omalla moottorilla tai yhdistettynä pientalon ilmanvaihtojärjestelmän huippuimuriin tai kanavapuhaltimeen, jolloin laitetta kutsutaan liesikuvuksi. Perinteisissä liesituulettimissa on sisäänrakennettu moottori, jonka hurina saattaa tuntua häiritsevältä. Nykyään tarjolla on tehokkaita mutta erittäin hiljaisia vaihtoehtoja: niissä moottori asennetaan toiseen tilaan, kuten vintille, tai tuuletin voi huippuimuriin liitetty moottoriton malli.
Liesituulettimen imuteho kertoo, kuinka monta kuutiometriä ilmaa laite imee tunnissa. Keittiön koko vaikuttaa tarvittavaan tehoon. Tyypillisen suosituksen mukaan liesituulettimen pitäisi pystyä vaihtamaan huoneen ilma vähintään 10 kertaa tunnissa.
Suuntaa-antava laskukaava on siis keittiön tilavuus kerrottuna kymmenellä. Kaava ei kuitenkaan toimi, mikäli keittiönurkka tai -saareke sijaitsee isossa, avoimessa tilassa. Useimmat liesituulettimia myyvät yritykset tarjoavat asiantuntija-apua sopivan laitteen valitsemisessa.
Huomiota kannattaa kiinnittää siihenkin, etteivät liesituulettimet ole vapaasti asennettavia. Niiden sekä lieden tyyppi määrittävät mahdollisen asennuskorkeuden. Esimerkiksi yläkaappiin integroitavan liesituulettimen asennuskorkeus lieden tasosta on yleensä 45–55 senttimetriä, kun taas saarekkeen yläpuolelle tulevan laitteen asennuskorkeus on 65–75 senttimetriä. Kattomalleille sopivat huonekorkeudet vaihtelevat yleensä kahdesta kolmeen metriin.
Liesituulettimien valikoima on laajentunut valtavasti muutamassa vuosikymmenessä. Perinteisten mallien parhaimmisto on saanut rinnalleen sekä huomaamattomat että näyttävät mallit. Liesituulettimen voi upottaa kattoon, yläkaapin pohjaan tai työtasoon, jonka sisältä se nostetaan esiin tarvittaessa. Seinään kiinnitettävät mallit voivat olla hillittyjä tai komeita. Katosta laskeutuvat liesituulettimet sopivat hyvin esimerkiksi keittiösaarekkeen yläpuolelle.
Nykyaikainen liesituuletin voi olla katseenvangitsija, kuten tyylikästä lamppuriviä muistuttava kokonaisuus tai metallinhohtoinen design-esine.
Liesituulettimen asennus edellyttää yleensä sähköasentajan pätevyyttä. Poikkeuksen muodostavat pistorasiaan kytkettävät mallit, jos pistoke löytyy valmiiksi sopivasta paikasta. Tällöinkin ammattilaisen käyttö on suositeltavaa. Lisäksi asennustyössä saatetaan tarvita IV-asentajaa, mikäli liesituulettimen järjestelmä vaihtuu esimerkiksi omalla moottorilla toimineesta huippuimuriin liitettäväksi.
Urakkamaailman kautta sidottuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.
Asennuksen hintahaitari on leveä, sillä hintaan vaikuttavat muun muassa liesituulettimen tyyppi sekä mahdolliset sähkö- ja muutostyöt. Mikäli vanha liesituulettimen paikalle tulee samankaltainen laite, vanhan purkaminen ja uuden asentaminen kustantaa tyypillisesti noin 100 –250 euroa. Uuden läpiviennin tekeminen voi nostaa hinnan 600 euroon.
Asennus on sitä hintavampi, mitä enemmän läpivientejä, liitäntöjä ja putkituksia on tehtävä. Tarjouspyyntöön kannattaa eritellä työkokonaisuus tarkasti: onko kyseessä liesituulettimen vaihto vai ensiasennus, kuuluuko vanhan laitteen purku urakkaan, mitkä ovat laitteiden tyypit, muuttuuko järjestelmä ja onko tiedossa sähkötöitä tai läpivientejä.