Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Kahden terassin rakentaminen komposiitista

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

61 m2

 Sijainti

Espoo

 Rakennuksen ikä

2004

 Remontin toteutus

05.06.2024

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Terassin rakentaminen

Kuvaus

Molemmat terassit ovat pihassamme, mutta eri paikoissa.

Alempi terassi (ks. kuvaa "Alaterassi") tulisi paikkaan mistä vanha terassi on jo purettu pois. Vanhan terassin kehikko oli maavarainen. Uusi terassi tulisi samaan korkeuteen, eli samalle tasolle kuin kuvassa näkyvä pihakivetys, minkä takia epäilen että parempaa perustusta ei välttämättä pysty tekemään, vaikka tämä toki suotavaa olisi. Terassi oli suorakaiteen muotoinen ja mitat ovat 7,7 x 3,4 metriä, eli pinta-ala on n. 26 m2.

Ylempi terassi (ks. muita kuvia) on L-muotoinen ja pinta-ala n. 35 m2. Tämä terassi on muita töitä varten purettu pieneltä alueelta. Terassi on osittain betonilaatan päällä ja osittain maan päällä. Myöhemmin mainitun alueen perustuksista ei ole tietoa, mutta pitää oletettavasti rakentaa uusi perustus. Tämä johtuu osittain siitä, että haluan uuden terassin vähän korkeammalle, jotta ei kuvassa näkyvän oven edessä tarvitsisi olla ylimääräistä askelta.

Oman kysymyksensä yläterassin suhteen muodostaa kuvissa näkyvän betonipalkin jatkeenaa, nykyisen terassin päällä oleva kiinteä puinen laatikko (jonka päällä on siihen sopiva irrallinen rosteripelti), mikä estää putoamasta terassilta suoraan puskaan. Terassin vaihdon yhteydessä pitäisi tilalle kehittää sopiva kiinteä laatikko tms., mieluiten sellainen johon rosteripelti sopisi suoraan. Nykyinen laatikko on parhaat päivänsä nähnyt.

Haluan uusien terassien rakennettavan komposiittilaudasta ja kehikon suhteen toivon että ei käytetä kyllästetystä puusta tehtyjä aluslautoja, vaan komposiittia tai ehkä alumiinia. Käsitykseni mukaan ainakin valmistajilla tai merkeillä VP Global, OneWood ja UPM ProFi on näitä aluslautoja.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua

;