Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Paritalokiinteistön huoneistojen kellaritiloja jakavan väliseinän purku ja uudelleen rakennus

Hinta 940,00 €

 

Käyttäjän arvostelu

 Rakennuksen tyyppi

Paritalo

 Pinta-ala

3 m2

 Sijainti

Tampere

 Rakennuksen ikä

1936

 Remontin toteutus

16.07.2024

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Sisäseinän purkaminen

Kuvaus

Kyseessä on v. 1936 rakennetun paritalokiinteistön huoneistojen kellaritiloja jakavan väliseinän purku ja uudelleen rakennus. Kevytrakenteinen ja väärin tehty väliseinä rappusten alta pois ja kunnollinen tilalle.

Kevään hellejakson aikana alettiin haistamaan maakellarin, mullan ym. hajua. Paikka on meidän (ja naapurin) kellarin rappukäytävän alla. Listojen raoista kurkistelin ja näin ongelman, eli lahoavaa lautaa. Vauriokartoittaja on käynyt ja paikkoja on rikottu ongelman laajuuden näkemiseksi. Raportti käytettävissä. Vaurio pitäisi olla varsin paikallinen, käytännössä asuntojen kellarien rappusten alunen - merkitty liitteenä olevaan pohjapiirrokseen. Seinä alaa noin 2m²-3m², korkeudeltaan noin metri.

Lattian rakenne on seuraava meidän puolelta naapurin puolelle lukien: meidän lattiavalu - muutama cm multaa - naapurin hieman korkeampi lattiavalu.

Seinän rakenne on seuraava meidän puolelta naapurin puolelle lukien: kipsilevy - reilu ilmarako (johon mm. tuo lattiavalujen rajapintoja erottava multasoiro asettuu, vähän putkia ja sähköjä kulkee myös) - vanhaa lautaa, jonka alapäät kiinni mullassa - styrox - lastulevy - äänieriste - naapurin kipsilevy.

Mullassa kiinni olevat laudat on lahoja, mutta käsin koskien kuivia. Raaka maa tietty on hieman kosteaa aina.

Oma näkemys miten pitäisi tehdä on alla. Kuuntelen toki remontoijan näkemystä ja myös vauriokartoittajan korjausehdotuksia.
- Väliseinä kokonaan pois. Purkaa ympäriltäkin niin paljon kun on tarpeen. Kaikki orgaaninen (ja kuvassa näkyvä naapurin rappujen alla oleva rakennusjäte) pois. Multaa kukkalapiolla pois valujen välistä.
- Rako pitäisi jotenkin valaa täyteen ja tiiviiksi, eli varmaan vähän soraa alle, betoni päälle? En itse tiedä miten oikeasti tollaset rajaponnat tehdään tiiviiksi, eli tarvitaanko joku kermi ym. myös? Liikuntasauma?
- Uusi seinä/seinät harkoista muuraten. Rappaus ja maali pintaan. Ei mitään gyproc -kotelointeja enää uudestaan tuohon.
- Välitilassa kulkevat mun sähköt ja vesiputket johonkin asennuskoteloon/kouruun uuden seinän alareunaan.

Töitä pystyy tekemään molemmilta puolilta seinää ja asunnot vastaavat kustannuksista yhdessä.


Käyttäjän tekemä arvostelu

Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua

;