Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Taloyhtiön piha-aidan purku ja uuden rakentaminen

 

 Rakennuksen tyyppi

Paritalo

 Pinta-ala

-

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

1989

 Remontin toteutus

16.07.2024

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Talon purkaminen
Aitatyöt

Kuvaus

Neljä huoneistoa sisältävän asunto-osakeyhtiömme sisäpihan aidat ovat jo 30 vuoden ikäisiä ja uusimiskunnossa. Huoneistojen neljän väliaidan pituus on yhteensä noin 32 metriä ja raja-aita kahden naapuritontin välillä on pituudeltaan noin 53 metriä. Aitojen korkeus on pääosin 160 cm. Aidoissa on pystyssä limittäin olevat laudat, joka mahdollistaa näkösuojan. Huoneistojen väliaidoissa on talon seinän puolella vino näkösuoja osuus, joiden yhteenlaskettu metrimäärä on 12 metriä. Vino-osuuden korkein kohta yltää seinän vieressä räystään alaosaan noin 220-240 cm korkeudelle.
Toivoisimme teiltä tarjousta vanhan aidan purkamisesta ja viemisestä jäteasemalle jätemaksuineen sekä uuden aidan rakentamisesta nykyisen mallisena. Aidan asentamisessa ainakin pääosassa aitatolppia tulisi käyttää betonivalua aitojen tukevuuden varmistamiseksi. Aitojen tulisi lähtökohtaisesti olla rakenteeltaan samanmallisia kuin nykyiset näkösuojan antavat limittäisistä laudoista tehdyt aidat. Olemme valmiita kuulemaan ehdotuksia myös vaihtoehtoisista näkösuojatuista pystylaudoitukseen perustuvista ratkaisuista. Aitalautojen korkeus olisi 160 cm, lukuun ottamatta väliaitojen korotuksia talon seinän vieressä. Nämä korotukset voidaan tehdä myös porrastettuina. Koska pihamaa on lievästi laskeva, voidaan myös muihin aitaosuuksiin tehdä tarvittaessa porrastuksia.
Toivomme, että tarjous sisältää kaksi vaihtoehtoa koskien aitojen lautamateriaalia. Ensiksikin pohja- ja päälle maalattu sävytetty aita sekä toiseksi ruskeansävyinen kestokyllästetty lauta-aita.
Liitteenä olevaan kiinteistön pohjapiirrokseen on merkitty punaisella värillä purettavat ja uudelleen rakennettavat aidat mittoineen. Väliaitojen pienempi mittaluku tarkoittaa aidan näkösuojaosuutta. A-huoneiston kumpaankin sivuaitaan tulisi rakentaa metrin levyinen portti. Liitteinä on kuvia nykyisistä aidoista.
Toivomme että tarjouksessa on eritelty vanhan aidan purkamisesta ja poisviennistä jätemaksuineen syntyvä kustannusosuus. Tarjouksen teko tältä osin edellyttää paikalla käyntiä, koska nykyisen raja-aidan viereen on 30 vuoden aikana kasvanut risukkoa ja noin ranteen paksuisia puita, jotka osin nojaavat aitaan ja ovat aiheuttaneet sen kallistumista. Aidan vieressä on myös paikoitellen paksuja tuijia, jotka saattavat hieman häiritä uuden aidan pystytystä. Aidan purku ja uuden aidan rakentaminen edellyttää osin ohuemman puuston poistamista, jonka tulisi sisältyä aidan purkutarjoukseen.
Lisäksi tarjouksessa tulisi näkyä erikseen uuden aidan rakentamiseen tarvittavan materiaalin osuus sekä erikseen asennustyön osuus. Tarjouksesta tulisi käydä ilmi uuden aidan rakentamistapa. Tehdäänkö aita valmiista elementeistä tai rakennetaanko se paikan päällä. Lisäksi toivotaan arviota siitä, kuinka kauan urakan toteuttaminen mahdollisesti kestäisi.
Vanhan aidan purku ja uuden rakentaminen voisi ajoittua elokuun jälkipuoliskolle. Nämä työvaiheet toivotaan voitavan suorittaa ajallisesti verraten lähekkäin toisiaan. Nykyisiä aitoja koskevista tutustumiskäynneistä pyydetään sopimaan taloyhtiön edustajan kanssa.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua