Uusi kohde!

Asbestikartoitus: keittiön välitila, sei..., Espoo

14 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Valorakennus oy, Mikkeli

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Huoneen pistorasioiden vaihto maadoittam..., Pirkkala

48 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parkettimies Oy, Kerava

6 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sisäoven asennus, Turku

1 tunti sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Silikonisaumojen uusiminen – Katso hinnat ja ohjeet

Hyvinkin asennetut silikonisaumat tulevat jossain kohtaa tiensä päähän. Tärkeintä on tarkkailla silikonisauman elastisuutta ja sitä pysyykö sauma paikoillaan. Saumat voidaan uusia myös esteettisistä syistä, jos vanha silikoni on päässyt kellastumaan.

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan silikonisaumojen uusimisen työvaiheisiin sekä toteutuneiden töiden hintaesimerkkeihin.


Mitä silikonisaumojen uusiminen maksaa?

Alle 10 m2 kokoisen tilan silikonisaumojen asennus maksaa keskimäärin n. 100 €-400 €. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi neliöiden määrä, kuuluuko työhön vanhojen silikonien poistaminen sekä valittu silikonimateriaali.

Listasimme esimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista silikonisaumojen uusimiseen liittyvistä töistä. Parhaan hinta-arvion oman kotisi silikonisaumojen uusimiseen saat jättämällä ilmaisen remontti-ilmoituksen.

Milloin silikonisaumat tulee uusia?

Silikonisaumojen kestävyyteen vaikuttaa käytetyn silikonin laatu sekä se, onko saumaukset tehty huolellisesti. Mikään silikonisauma ei kestä ikuisesti ja yleisesti suositeltu vaihtoväli on n. 3-7 vuoden välein. Saumojen kuntoa on hyvä tarkkailla säännöllisesti, jotta esimerkiksi mahdollinen saumaan pesivä mustahome ei kerkeä levitä silikonisaumoista itse laattasaumoihin. Mustahomeen tunnistaa mustina pisteinä silikonin pinnassa.

Aloita onnistunut silikonisaumojen uusiminen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Voiko silikonisaumat vaihtaa itse?

Silikonisaumat voidaan uusia myös itse, mutta silloin työn tarkka suunnittelu on entistäkin tärkeämpää, jotta lopputulos on siisti ja kestävä. Tutustu etukäteen asennuksen vaiheisiin, hanki tarvittavat työvälineet sekä valitse laadukas silikoni. Kun työ tilataan silikonisaumojen asennukseen erikoistuneelta ammattilaiselta säästyy aikaa ja varmistetaan onnistunut lopputulos.

Silikonisaumojen uusimisen työvaiheet

1. Vanhojen silikonisaumojen poistaminen

Käytä silikonisauman poistoon terävää työkalua, kuten katkoteräveistä. Viillä sauma auki kummaltakin puolelta ja pidä huolta siitä, että viillot tehdään tarpeeksi syvältä, jotta sauma irtoaa helposti. Jos alla on vedeneriste, varo viiltämästä kuitenkaan liian syvälle, jotta terä ei vaurioita eristettä.

vanhojen silikonisaumojen poistaminen

Viiltojen jälkeen sauman tulisi lähteä helposti vetämällä ulos. Loput reunoihin jääneet silikonin kappaleet voidaan poistaa esimerkiksi harjaamalla pienellä harjalla. Hammasharja on tähän oiva työkalu!

2. Saumojen puhdistaminen

Saumojen puhdistukseen kannattaa käyttää esimerkiksi asetonia tai xyleenia. Näin varmistetaan, että pinta on varmasti puhdas ja uusi silikoni tarttuu hyvin pintaan. Muista huolehtia puhdistuksen aikana tilan oikeaoppisesta tuulettamisesta.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin

3. Tilan kuivatus

Anna tilan kuivahtaa ennen silikonisaumojen asentamisen aloittamista. Näin rakenteiden sisään aiemmin mahdollisesti päässyt kosteus pääsee kuivumaan, vaikka et olisikaan käyttänyt poistamisen aikana vettä.

4. Silikonisaumojen asennus

Siistin lopputuloksen takaamiseksi kannattaa molemmin puolin saumaa asettaa maalarinteippiä. Pursota silikonia tämän jälkeen sauman rakoon. Huolehdi siitä, että silikonia annostellaan sopiva määrä; jos silikonia on liian vähän, tulee saumasta liian ohut, jos taas liian paljon, tulee jäljestä helposti epäsiisti.

silikonisaumojen asennus maalarinteipin avulla

Asennuksen apuna kannattaa käyttää maalarinteippiä

Ylimääräinen silikoni voidaan poistaa esimerkiksi saumauslastalla, jäätelöpuikolla tai pesuaineveteen kastetulla sormella. Puhdista apuväline tai sormi mahdollisimman usein, jotta ylimääräistä silikonia ei pääse roiskumaan turhaan laatan pintaan.

Kiinnitä erityistä huomiota saumojen päihin ja reunoihin, jotka on vaikeinta saada tiiviiksi.


Tiesitkö? Saumasilikoneja on saatavilla useissa eri väreissä. Harkitse siis haluatko perinteisen valkoisen silikonin sijasta esimerkiksi mustat, läpinäkyvät, harmaat, ruskeat, beiget tai vaikkapa siniharmaat saumat.


5. Silikonisaumojen kuivatus

Tarkista silikonin käyttöohjeesta suositeltu kuivumisaika. Yleisesti saumojen tulisi antaa kuivia vähintään 8 tuntia ennen kuin tila otetaan uudelleen käyttöön. Kuivumisaikaan vaikuttaa luonnollisesti myös silikonien paksuus.

Aloita remonttisi jo tänään

Pyydä tarjouksia

Saat ensimmäiset tarjoukset keskimäärin jo tunnissa.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi