Uusi kohde!

Asbestipurku, Hyvinkää

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Valorakennus oy, Mikkeli

3 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Hyvinkää

42 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen suihkunurkkauksen (3-5m) si..., Turku

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parkettimies Oy, Kerava

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen oven vaihtaminen ja asunnon..., Helsinki

4 tuntia sitten

×
Päivitetty 18.01.2024

Edessä taloyhtiön putkiremontti? Huomioi nämä seikat!

Tässä artikkelissa:

- Tietoa taloyhtiön putkiremontista
- Putkiremontin hintaan vaikuttavia seikkoja
- Taloyhtiön putkiremontin vaiheet
- Asukkaiden tiedottaminen


Putkiremontti on ajankohtainen yleensä n. 40 - 60 vuoden välein. Putkien kuntoa on kuitenkin hyvä pitää silmällä jo ennen tätä ja tarvittaessa ryhtyä toimenpiteisiin jo aiemmin.

Kilpailuta taloyhtiön putkiremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Kuten muidenkin isojen remonttien, myös putkiremontin yhteydessä kannattaa suorittaa muitakin tarvittavia huolto- ja korjaustoimenpiteitä. Esimerkiksi taloyhtiön energiasaneeraus saatetaan toteuttaa samaan aikaan linjasaneerauksen kanssa.

Mitä taloyhtiön putkiremontti maksaa?

Putkiremontin hinta vaihtelee yleensä n. 400 – 700 € välillä / m2, riippuen taloyhtiön sijainnista. Huomioitavaa on, että putkiremontin keskimääräinen hinta pääkaupunkiseudulla on huomattavasti kalliimpi kuin muualla Suomessa. Koska linjasaneeraus on suhteellisen laaja ja kallis projekti, taloyhtiö ottaa yleensä sitä varten lainaa, jota osakkaat maksavat takaisin kuukausittain. Halutessaan oman osuuden voi maksaa myös kerralla.


HINTAESIMERKKI:

Taloyhtiön käyttövesiputkien uusiminen, Helsinki

34-vuotiaan rivitaloyhtiön yhden asunnon käyttövesiputket uusittiin. Putkiremontin kohteena oli käyttövesi ja urakkaan kuului putkien vaihto. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 4 100 €


Kuten moni muukin remontti, myös putkiremontti tulee halvemmaksi, kun se tehdään aikaisessa vaiheessa, eikä vasta kun remontin tarve on välttämätön. Putkien käyttöikään vaikuttaa se millaisia materiaaleja on valittu, niiden laatu, kunnossapito sekä veden ominaisuudet.

Aloita onnistunut putkiremontti taloyhtiössä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Taloyhtiön putkiremontin vaiheet

Putkiremontti alkaa aina selvitystöillä, jotta saadaan tieto siitä, mikä putkien sen hetkinen kunto on ja mitä toimenpiteitä linjasaanerauksessa vaaditaan. Sen lisäksi remonttiin kuuluu suunnitteluosuus, kilpailutus, remontin valvonta sekä itse urakkavaihe.

Linjasaneerauksen vaiheet:

  • Esiselvitykset
  • Projektinjohto
  • Hanke- & toteutussuunnitelma
  • Urakan kilpailutus
  • Valvonta
  • Urakkavaihe
  • Urakan valmistuminen
linjasaneeraus

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Linjasaneeraus on mörkö, jota pelätään usein turhaan, sillä suurin osa putkiremonteista hoituu ajallaan ja suunnitelmien mukaan. Tärkein onnistumisen edellytys on hallituksen tahtotila remontin kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja valmisteluun.

Mikä on hankesuunnitelma? Hankesuunnitelmalla tarkoitetaan putkiremontin alustavaa suunnitelmaa. Hankesuunnitelmaan kuuluu remontin laajuus, sisältö sekä korjausmenetelmät.

On tärkeää muistaa, että jokainen putkiremontti on omanlaisensa, eikä kahta samanlaista ole, siksi jokainen remontti tulee aina suunnitella kohteen tarpeiden mukaan.

Asukkaiden kuuleminen on tärkeä osa putkiremonttia

Koska putkiremontti vaatii märkätilojen purkutöitä, tulee remonttia suunnitellessa kartoittaa asukkaiden toiveet ja tarpeet kylpyhuoneiden osalta. Asukkaita kannattaa kuulla esimerkiksi kyselyn muodossa jo aikaisessa vaiheessa, jotta pysytään ajan tasalla projektin kaikista vaiheista.

putkimies

Putkiremontin aikana asunnoissa ei voida useimmiten oleskella, ellei väliaikaisia saniteettitiloja voida järjestää taloyhtiön yhteisiin tiloihin, joten asukkailla tulee olla tarpeeksi aikaa varautua tulevaan evakkoon.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Urakkamaailmassa löydät tekijän niin yksityis- kuin taloyhtiöremonttiinkin.

Remontin ajankohdaksi valikoituu useissa taloyhtiöissä kevät tai kesä, jolloin osalla asukkaista on mahdollisuus oleskella remontin ajan kesämökeillään. Kesäaika on kuitenkin urakoitsijoille usein kiireisempää aikaa, joten mahdollisuuksien mukaan myös talvikuukausia kannattaa harkita remonttiajankohdaksi. Joissakin tilanteissa myös urakoitsija voi tarjota väliaikaisasuntoja asukkaille.

Esimerkkejä viestintäkanavista:

  • Ilmoitustaulu
  • Kirjeet
  • Sähköposti
  • Taloyhtiön nettisivut
  • Tiedotustilaisuudet

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi