Uusi kohde!

Pistorasioden uusimisia ja kellarin vala..., Espoo

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Sähköpalvelu Raittila Oy, Kerava

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Väliovien maalaus, Helsinki

23 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Prurak Oy, Ylöjärvi

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lumen auraus pihalta ja tonttiliittymäst..., Palokka

32 minuuttia sitten

×
Päivitetty 30.05.2024

Tapetointi - Hinta ja vinkit

Seinän tapetointi on oiva tapa luoda kotiin uutta ilmettä ja lisätä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tapetointi ei kuitenkaan ole yhtä helppo homma kuin vaikkapa seinän maalaus ja vaatii tarkat valmistelut ja mittaukset.

Lue tästä artikkelista millaista hintahaarukkaa voit odottaa, jos päätät ulkoistaa kotisi tapetoinnin. Jos taas päätät ryhtyä urakkaan itse, listasimme asioita, jotka tulee huomioida sekä mitä tarvikkeita tarvitset.


Tapetointi hinta

Tapetoinnin hinta vaihtelee useimmiten n. 150 €-2000 € välillä. Hintaan vaikuttaa muun muassa tapetoitavan alueen koko, tarvittavien pohjatöiden laajuus sekä se onko tapetissa kohdistettavia kuvioita.

Aloita onnistunut tapetointi

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Listasimme esimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista tapetointiurakoista. Hinnat antavat hyvin suuntaa myös oman kotisi tapetointiin, mutta tarkemman arvion saat jättämällä ilmoituksen ja vertailemalla saamiasi tarjouksia.

Kannattaako tapetointi tehdä itse vai palkata ammattilainen?

Tapetointi on suhteellisen haastava työvaihe, joka vaatii hyvän suunnittelun sekä pohjatyöt onnistuakseen. Hätiköiden tehty työ voi johtaa epäsiistiin ja jopa rumaan lopputulokseen.

Työstä voi suoriutua hyvin itse, mutta valmistautuminen on tällöin kaiken a ja o, tarvitset työhön myös useita eri työvälineitä. Palkkaamalla ammattilaisen varmistat, että työ on siististi suoritettu ja tekijältä löytyy kaikki työhön tarvittava välineistö.

Tapetoinnin tarvikkeet:

  • Kaukalo
  • Liima
  • Tela
  • Mattoveitsi
  • Lyijykynä
  • Tapettilasta ja tapettiviivain
  • Mittanauha
  • Pesusieni
  • Vatupassi
  • Tapettiveitsi
  • Sivellin

Kilpailuta kotisi tapetointi

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Huolelliset pohjatyöt takaavat hyvän lopputuloksen

Ennen tapetoinnin aloittamista, tulee ensin poistaa mahdollinen vanha tapetti. Lisäksi jos seinässä on koloja tai reikiä, tulee ne kitata sekä hioa ennen tapetin asentamista. Mitä tasaisempi pohja on, sitä siistimpi lopputulos. Pinnasta tulee myös muistaa pyyhkiä hionnasta syntynyt pöly.

vatupassi

Asia mikä pohjatöiden yhteydessä usein unohtuu, on pohjan maalaaminen tapetin väriä vastaavaksi. Tämä on tärkeä toimenpide siitä syystä, että tapettiin jää usein pieniä saumanrakoja. Jos siis valitset tumman tapetin ja asennat sen vaalealle pohjalle, on mahdollista että vaalea pohja pilkistelee saumojen kohdista. Kuitutapeteissa saumat eivät näy.

Mitä muuta tapetoinnista on hyvä tietää?

Yksi tapetti “pala" tai suikale on yleiseltä nimitykseltään tapettivuota. Se kuinka monta vuotaa yhdestä tapettirullasta saadaan, riippuu huonekorkeudesta sekä siitä millainen kuvio tapetissa on.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia alueesi ammattilaisille

Kaikkia Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Kriittistä tapetoinnissa on, että ensimmäinen tapettivuota asetetaan täysin pystysuoraan. Tässä apuna kannattaa käyttää vatupassia ja mittaa, sillä aina talon seinät eivät ole täysin suoria, varsinkin jos kyseessä on puutalo, joka elää lämpötilojen mukaan. Vatupassi on siis tapetoijan paras kaveri!

Mitä tietoa tapettirullan etiketistä löytyy?

  • Tapetin nimi ja sarjanumero
  • Rullan pituus ja leveys
  • Kiinnitystapa
  • Kuvion kohdistus
  • Auringonvalon kestävyys

Nonwoven tapetti = Nonwoven tapetin ei tarvitse vettyä vaan tapetti voidaan asettaa suoraan liisteröidylle seinälle. Nonwoven tapetista saatetaan käyttää myös nimeä easyup. Tämäntyyppistä tapettia käytettäessä on tärkeää valita oikeanlainen liisteri, esimerkiksi valmisliisteri on oiva valinta.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi