Uusi kohde!

Kylpyhune remontti, Ii

7 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SL Trade OY, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Terassin rakennus, Espoo

9 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Espoo

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Aurinkopaneelit katolle, Hämeenlinna

26 minuuttia sitten

×
Päivitetty 20.01.2025

Työmaakokous ja pöytäkirja – Parhaat käytännöt

Säännölliset kokoukset auttavat pitämään projektin suunnitellun mukaisena ja ehkäisemään ongelmia ennen niiden syntymistä.

Olemme keränneet tähän artikkeliin tietoa työmaakokouksen tarkoituksesta, suunnittelusta ja pöytäkirjasta. Lisäksi kerromme vinkit tehokkaan työmaakokouksen suunnitteluun.


Työmaakokoukset

Työmaakokous on olennainen osa rakennusprojektin hallintaa. Työmaakokouksella tarkoitetaan säännöllistä tapaamista, jossa projektin osapuolet kokoontuvat keskustelemaan projektin etenemisestä, aikatauluista, budjetista ja mahdollisista haasteista. Työmaakokouksen tarkoituksena on varmistaa, että kaikki osapuolet ovat ajan tasalla ja että projekti etenee suunnitellusti.

Miksi työmaakokous on tärkeä?

Työmaakokouksissa käsitellään projektin aikataulua, budjettia, turvallisuutta ja muita tärkeitä asioita. Säännölliset kokoukset auttavat pitämään projektin suunnitellun mukaisena ja ehkäisemään ongelmia ennen niiden syntymistä. Työmaakokous tarjoaa myös mahdollisuuden keskustella mahdollisista muutoksista ja tehdä tarvittavia päätöksiä.

Löydä luotettava urakoitsija

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Työmaakokouksen suunnittelu

Aikataulutus

Määritä kokouksen ajankohta ja kesto etukäteen. Työmaakokouksia pidetään yleensä viikoittain tai kahden viikon välein, riippuen projektin koosta ja monimutkaisuudesta.

Osallistujat

Kutsu kaikki tärkeät sidosryhmät, kuten urakoitsijat, suunnittelijat ja tilaajat. On tärkeää, että kaikki osapuolet ovat edustettuina kokouksessa.

Agenda

Laadi selkeä kokousagenda, joka kattaa kaikki käsiteltävät asiat. Agenda auttaa pitämään kokouksen järjestyksessä ja varmistaa, että kaikki tärkeät asiat käsitellään.

Työmaakokouksen pöytäkirja

Pöytäkirjan laatiminen on tärkeä osa työmaakokousta. Se toimii dokumenttina sovituista asioista ja päätöksistä. Pöytäkirjan tulisi sisältää:

  • Kokouksen ajankohta ja paikka
  • Osallistujat
  • Käsitellyt asiat ja päätökset
  • Seuraavat toimenpiteet ja vastuuhenkilöt

Pöytäkirjan laatimisessa on hyvä huomioida YSE 1998 -ehtojen mukaiset vaatimukset. YSE 1998 on rakennusalan yleisesti käyttämä sopimusehtokokoelma, joka määrittelee muun muassa urakoitsijan ja tilaajan vastuut ja velvollisuudet. Pöytäkirjan tulee olla YSE 1998 -ehtojen mukainen, jotta se täyttää kaikki sopimukselliset vaatimukset.

Aloita onnistunut urakka

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Vinkit tehokkaaseen työmaakokoukseen

  • Valmistautuminen: Varmista, että kaikki osallistujat ovat valmistautuneet kokoukseen. Lähetä agenda ja tarvittavat materiaalit etukäteen.
  • Aikataulussa pysyminen: Pidä kokous tiiviinä ja keskity olennaisiin asioihin. Vältä sivuraiteille ajautumista.
  • Seuranta: Seuraa sovittuja toimenpiteitä ja pidä kaikki osapuolet ajan tasalla. Palaa edellisessä kokouksessa sovittuihin asioihin ja varmista, että ne on hoidettu.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi