Väliseinän rakennus, Järvenpää
31 minuuttia sitten
Väliseinän rakennus, Järvenpää
31 minuuttia sitten
Kattokeskus Länsi-Uusimaa Oy, Koisjärvi
2 minuuttia sitten
Uusi sopimus luotu, Jyväskylä
1 tunti sitten
Lattian hionta ja maalaus, Lahti
33 minuuttia sitten
Braho Remontointi, Helsinki
1 tunti sitten
Öljysäiliön tarkastus, Turku
36 minuuttia sitten
Tässä artikkelissa voit tutustua väliseinän rakentamisen oppaaseen sekä hintaesimerkkeihin.
Jos etsit tekijää väliseinän rakentamiselle, kilpailuta työ Urakkamaailmassa jo tänään! Kilpailuttaminen on aina täysin ilmaista.
Väliseinän rakentaminen maksaa yleensä noin 600 € – 2000 €. Hintaan vaikuttaa seinän koko, valitut materiaalit, purku- ja viimeistelytyöt sekä mahdollisten sähkötöiden tarve.
Alta voit tutustua Urakkamaailman kautta kilpailutettujen väliseinien rakennusprojektien toteutuneisiin hintoihin.
HUOM! Edellä luetellut väliseinien rakentamisen hintaesimerkit ovat oikeita Urakkamaailman kautta kilpailutettujen väliseinäremonttien hintoja, mutta ovat vain suuntaa-antavia arvioita omiin kuluarvioihisi. Oman remonttisi hintataso selviää kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija omalle projektillesi.
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.
Kevyen väliseinän rakentaminen on yleinen tapa jakaa tilaa eri huoneiden välillä. Se voidaan toteuttaa esimerkiksi kipsilevyillä tai puurankarakenteella.
Ennen rakentamista on tärkeää miettiä seinän sijoitus ja mitat, sekä huomioida äänieristys ja paloturvallisuus. Seinän rakentamisessa tulee noudattaa rakennusmääräyksiä ja käyttää laadukkaita materiaaleja. Kevyen väliseinän rakentaminen vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta lopputulos on kestävä ja toimiva.
Seinän sisään voidaan halutessa asentaa myös äänieristysmateriaaleja, jotta äänet eivät kantaudu huoneiden välillä.
Suomessa vanhemman luokan asunnoissa oli tapana rakennella paljon seiniä asuntoihin, jotta asukkaat saavat yksityisrauhaa ja asunnossa olisi selkeä tilanjako. 2000-luvulta eteenpäin avoimuus on ollut asunnoissa suuressa nousussa, seiniä kaadetaan ja uusia väliseiniä pystytetään oman maun mukaan. Näin luodaan juuri omiin tarpeisiin sopiva tilanjako.
Kaikista yleisin väliseinämateriaali on niin sanottu puurankarunkoinen väliseinä. Siinä puumateriaalista tehdään seinälle kehikko, johon saa helposti kiinnitettyä seinämateriaalin, esimerkiksi kipsilevyn. Kipsilevyissä on paperinen päällyste ja sisällä kipsimateriaalia, jonka vuoksi seinämateriaali ei "elä". Kipsilevyn edullisuuden lisäksi sen etuna on vankka paloturvallisuus sekä helppo käsiteltävyys. Puurankarunkoinen väliseinä on suhteellisen nopea ja edullinen tehdä, sillä vaadittavat materiaalit eivät paina kukkaroa.
Vaihtoehtoisesti väliseinä voidaan rakentaa myös metallirunkoisena. Metallirunko on kestävä ja usein jopa puurunkoa edullisempi ratkaisu. Metallirungon avulla on myös usein mahdollista toteuttaa yksinkertaisemmat äänieristysratkaisut.
Väliseinä siis koostuu yksinkertaisimmillaan puisesta rungosta ja rakentamiseen käytettävästä levystä. Seinän sisäpuolelle voi laittaa eristettä, ja tämän eristeen ainoa tarkoitus on eristää äänen kulkua. Ilman äänieristettä puurankarunkoinen väliseinä on melkoisen huono äänieristävyydeltään. Yleensä suositellaan pehmeää mineraalista villaa, sen tehokkaan äänieristävyyden takia.
Puurungon materiaali tulee olla täysin kuivunutta puuta, sillä jos väliseinää rakentaessa käytetään kosteaa puuta voi seinä vääntyä, kun puurunko kuivuu lopulliseen muotoonsa.
Väliseinien linjat tulee aina mitata joko linjalangalla tai laserlinjauksella, jotta seinät tulevat oikeaan linjaan muiden seinien kanssa. Mikä olisi mukavampaa, kuin huomata että valmis seinä on silmiinpistävän vino…
Väliseinään pystyy helposti lisäämään tarvittavat sähkö-, ja LVI-vedot. Putki- ja sähkövedot tulee suunnitella viimeistään ennen remonttilevyjen asentamista, jotta kaikki johdotukset ja laitteisto saadaan piiloon seinän sisälle.
Kun seinä on pystyssä on pinnan viimeistelyn vuoro. Tasainen remonttilevy vaatii vielä tasoitusta mm. ruuvilla tehtyihin koloihin sekä saumakohtiin. Remonttilevyjen saumakohtiin käytetään saumanauhaa, jonka päälle levitetään tasoitelaasti.
Kun aloitat saumauksen, varmista että kohdat ovat puhtaita jotta saumausaine tarttuu hyvin pintaan. Mitä tasaisemmaksi saat seinien saumauskohdat jo tasoituksen aikana, sitä nopeammin hoituu lopullinen viimeistelyhionta. Viimeistelyhionta luo pinnasta tasaisen ja saumakohtia tai ruuvien koloja ei näy epätasaisuuksina. Joskus tasoiteaine kutistuu kuivuessaan koska aineesta haihtuu vesi pois, tämän takia voi toinen tasoitekierros olla paikallaan.
Tasoitustöiden jälkeen voi esimerkiksi seinän maalata tai tapetoida halutunlaiseksi.
Huomioitavaa kevyessä väliseinärakentamisessa on, että esimerkiksi painavan peilin ripustaminen vaatii tarkkuutta. Kipsilevy ei jaksa kannattaa hiemankaan painavampia esineitä, ellei kiinnitystä tee koolauspuun kohdalla. Siis kohdalle, jossa menee puurunko väliseinän sisällä.
Viimeisenä huomiona väliseinien rakentamisessa: jos olet purkamassa vanhoja seiniä ja rakentamassa uusia väliseiniä, niin muista vanhaa seinää purettaessa varmistua siitä ettei se ole kantava seinä. Seinän kantavuuden voi helposti nähdä rakennuspiirrustuksista ja esimerkiksi kerrostalohuoneistossa asuva voi pyytää asiakirjoja taloyhtiön isännöitsijältä.
Väliseinän rakentamiseen on hyvä ottaa avuksi ammattilainen. Parhaan lopputuloksen ja hinnan takaamiseksi tekijä kannattaa aina kilpailuttaa ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Urakkamaailmassa tavoitat alueesi yritykset helposti ja nopeasti. Kilpailuttaminen ei sido remontin tilaamiseen ja ennen tekijän valintaa pääset vielä tutustumaan aiempien käyttäjien jättämiin arvosteluihin sekä yrityksen taustoihin.
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.