Uusi kohde!

Pihavalojen asennus, Nuppulinna

35 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

T:mi Kari Lahtinen, Vantaa

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

44 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Pihan asfaltointi, Nuppulinna

40 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Smart Renovation Oy, Espoo

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kattoremontti, Lannevesi

47 minuuttia sitten

×
Päivitetty 14.11.2024

Vesivahingon korjaus ja kuivaus - Hinta on pienempi kuin uskotkaan

Vesivahingon korjaus on yksi monista remonteista, joihin Urakkamaailmassa etsitään tekijää lähes päivittäin.

Keräsimme tähän artikkeliin tietoa vesivahingoista ja kosteusvaurioista sekä niihin liittyvien remonttien hinnoista. Kerromme myös vesivahinkoihin liittyvistä vastuukysymyksistä.


Vesivahingon korjauksen hinta

Vesivahingon korjaus ja kuivaus maksaa keskimäärin noin 800 € – 15 000 €. Hintaan vaikuttaa muun muassa vesivahingon laajuus, vesivahingon luonne sekä tarvittavien purkutöiden määrä.

Katso alta hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta kilpailutetuista vesivahingon korjaukseen liittyvistä urakoista.

Huomaathan, että kaikki esimerkkihinnat ovat todellisia, toteutuneita vesivahinko/kosteusvaurioista aiheutuneiden remonttien hintoja. Oman remonttisi hinnan selvität helposti jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan.

Aloita onnistunut remontti

Löydä tekijä vesivahingon korjaukseen

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Vesivahingon kuivaus ja korjaus

Miten vesivahinko korjataan, ja mitä remontista pitäisi tietää?

Vesivahingon sattuessa tärkeintä on nopea reagoiminen, jotta vahingot saadaan rajattua mahdollisimman pieniksi. Ennen varsinaisia toimenpiteitä tehdään kosteuskartoitus; tutkitaan mihin asti kosteutta on päässyt ja kuinka laajalle kosteus on levinnyt, jopa toisiin huoneistoihin.

Vesivahingon kuivaus tulisi aloittaa mahdollisimman nopeasti. Rakenteita avataan tässä vaiheessa, ja niitä tarkkaillaan koko kuivatuksen ajan, kunnes niiden kosteuspitoisuus on tarpeeksi alhainen.

Rakenteiden kuivaus vesivahingon jäljiltä on tärkeä tehdä huolellisesti, jottei rakenteisiin jää kosteutta. Pahimmassa tapauksessa kosteusvoi eskaloitua homevaurioksi. Vesivahingon kuivauksessa kannattaa varautua ajallisesti parista viikosta jopa reiluun kuukauteen. Isomman vesivahingon sattuessa ei kiinteistössä voi asua, mutta vesivahingon ollessa vain paikallinen voidaan kuivaus eristää vain yhteen huoneeseen.

Korjausvaihe pitää sisällään rakenteiden purkamisen tarvittaessa ja korjauksen. Mahdollisesti jotkin rakenteet voidaan vaihtaa kokonaan. Esimerkiksi kylpyhuoneessa sattuneessa vesivahingossa kannattaa miettiä haluaako vaihtaa samalla laatoitusta tai muuten remontoida kyseessä olevaa tilaa. Remontoidessa samalla vesivahingon korjauksen yhteydessä säästät luultavasti rahaa.

Vesivahingon kuivaus on korjaamisen tärkein vaihe

Ennen korjausrakentamisen aloittamista vesivahinko tulee aina kuivata perusteellisesti. Mitä nopeammin vesivahingon syntymisestä kuivaaminen päästään aloittamaan, sitä pienemmiksi vauriot jäävät.

Osa vesivahingoista tapahtuu pitkän ajan kuluessa, sillä pienet vuodot voivat olla huomaamattomia. Vaurioitunut alue tulee siis kartoittaa tarkasti ja huolehtia kuivauksesta kaikissa tarvittavissa rakenteissa.

Kuivaus kannattaa jättää ammattilaiselle

Kuivaustapa riippuu vesivahingon luonteesta ja laajuudesta. Kuivaus kannattaa kaikissa tapauksissa jättää ammattilaisen hoidettavaksi, sillä huonosti tehty kuivaus voi tulla hyvinkin kalliiksi.

Yleisimmät syyt vesivahinkoihin

Sinänsä yllättävää on, että putkien jäätymiset, tukkeutuneet viemärit tai muut tiputtavat vesihanat eivät ole niin yleisiä syitä vesivahinkoihin kuin luullaan. Yleisimmät syyt vesivahinkoihin ovatkin vähän arkisimpia, kuten:

  1. Pyykki- ja tiskikoneiden rikkoutuminen - tarkemmin oikeastaan niiden liitosputkien liitosten rikkoutuminen
  2. Akvaarion rikkoutuminen
  3. Ilmalämpöpumppujen keräämä kondenssiovesi
  4. Vuotavat vesikiertoiset patterit
  5. Suihkuun nukahtaminen
  6. Myös pienet ja harvoin tiedostetut asiat voivat aiheuttaa vesivahingon, kuten kaatunut koiran vesikuppi, suihkun kynnyksen yli pienissä määrin tuleva vesi ja lattiasta riippuen jopa huoneen nurkkaan kaatunut vesilasi.

Muista myös, että tukkeutunut viemäri voi aiheuttaa helposti vesivahingon, jos esimerkiksi vessanpönttö tulvii yli. Laita siis roskat roskiin ja vessapönttöön vain sinne kuuluvat.

Useimmiten vesivahingot voi välttää. Lue lisää miten vesivahingot voit ennakoida ja estää etukäteen.

Kuka korvaa vesivahingon taloyhtiössä?

Useimmiten vastuu vesivahingosta on täysin taloyhtiön vastuujakotaulukon mukainen. Osakas vastaa pintamateriaalien korjauksesta ja uusimisesta, kun taas taloyhtiön vastuulla on rakenteiden korjaus ja mahdollisesti muihin asuntoihin levinneet vahingot.

Mitä vakuutus korjaa vesivahingosta?

Yleinen näkökulma on, että jos kaikkia ohjeita noudatetaan, vakuutus useimmiten korvaa koko remontin. Vakuutuskorvauksesta lasketaan tietenkin pois omavastuuosa.

Jos tilanteeseen liittyy huolimattomuutta tai säädöksiä, joita on jätetty noudattamatta, vaatii vakuutusyhtiö useimmiten lisäselvityksiä ja saatat joutua maksajaksi. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi pesukoneen hanan jättäminen auki käytön jälkeen tai oikeanlaisen asennuksen laiminlyöminen.

Itseaiheutettu vesivahinko

Eri vakuutusyhtiöiden vakuutuksissa voi olla suuriakin eroja. Joissakin tapauksissa on mahdollista, että vakuutus ei korvaa itseaiheutettua vesivahinkoa, ainakaan kokonaisuudessaan. Tarkasta siis oman vakuutuksesi ehdot ja niissä mainitut suojeluohjeet.

Suojeluohjeilla tarkoitetaan toimintaohjeita, joita vakuutuksenottaja on sitoutunut noudattamaan ollakseen oikeutettu mahdollisiin korvaukseen. Suojeluohje voi olla esimerkiksi pääsulkuventtiilin sulkeminen silloin kun asunnossa ei oleskella viikkoon.

Löydä luotettava tekijä

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Pyydä tarjouksia

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi